Miorita rezumat, comentarii - Referate Romana
Cauta referate la romana despre  

Miorita

Intra pe www.DexOnline.Net - dictionar online al limbii romane.
Miorita este unul dintre miturile fundamentale ale literaturii romanesti si a fost tradusa in nu mai putin de 20 de limbi. De asemenea, este si una dintre operele centrale atunci cand vine vorba despre pregatirea pentru bacalaureat. Din acest motiv, pentru unii, Miorita poate sa fie extrem de inspaimantatoare si poate sa genereze o multime de cosmaruri.

Daca esti in situatia de a da bacalaureatul si vrei sa treci peste el fara niciun fel de problema, exista cateva reguli esentiale care te pot ajuta sa te bucuri din plin de opera populara Miorita si sa iei o nota maxima.

Ce trebuie sa faci, asadar, pentru a lua nota mare in cazul in care Miorita este unul dintre subiectele tale?

In primul rand, trebuie sa citesti cu foarte mare atentie poezia. Nu este mare, nu este grea, asadar, poti sa o citesti de mai multe ori, pana in momentul in care iti faci o idee foarte bine conturata in ceea ce priveste intreaga actiune. Inainte de a trece la consultarea analizelor de pe internet, a caracterizarilor de personaje si a subiectelor rezolvate, incearca sa le rezolvi de unul singur, bazandu-te doar pe ceea ce ai citit. Vei descoperi ca in felul acesta iti poti dezvolta foarte mult cunostintele despre Miorita si ca iti dezvolti inclusiv vocabularul.

Dupa ce ai facut asta este timpul sa cauti rezolvarile celor mai populare subiecte. Gasesti pe internet destul de multe site-uri de referate, inclusiv referatelaromana.ro, unde poti descoperi rezolvari care mai de care mai interesante. Printre subiectele pe care trebuie sa le rezolvi neaparat se numara caracteristicile baladei populare, un comentariu asupra operei, imbinarea celor 3 genuri literare din opera si evident, caracterizarea personajului din balada.

Unul dintre subiectele care poate aparea destul de des in programa de examen este o paralela intre Baltagul si Miorita, asadar, incearca sa nu neglijezi acest subiect.


© 2008 - 2016 ReferateRomana.ro