Mara rezumat, comentarii - Referate Romana
Cauta referate la romana despre  

Mara

Intra pe www.DexOnline.Net - dictionar online al limbii romane.
Cine este Ioan Slavici?

Este un scriitor roman pe care fiecare persoana il poate regasi in propria biblioteca. Nascut in 1848, acesta si-a conturat o cariera de jurnalist, scriitor si pedagog. Elementul care l-a facut sa scrie si care l-a influentat cel mai tare a fost viata satului ardelean, care este prezenta in aproape fiecare opera. Unul dintre lucrurile care il fac pe Slavici membru de seama in randul celor mai mari scriitori romani este faptul ca este un observator excelent si ca poate exprima cu exactitate fiecare detaliu reprezentativ pentru viata satului.

Un lucru cunoscut de un numar destul de mic de oameni este faptul ca Slavici a inceput sa publice la indemnul lui Mihai Eminescu. De asemenea, a fost inchis de nu mai putin de 5 ori, atat in Austro-Ungaria cat si in Romania.

Ce trebuie sa stii despre Mara?

Mara este romanul reprezentativ al lui Slavici si a fost publicat in revista Vatra, in anul 1894. Mara se regaseste in programa scolara actuala si reprezinta deseori subiect de examen sau de teza. Fiind un roman complex, cu personaje bine caracterizate si cu foarte multe detalii, Mara poate sa puna probleme destul de mari elevilor care trebuie sa isi insuseasca aceasta opera.

Daca te numeri printre acesti elevi, cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci este sa citesti romanul. Dupa ce ai facut asta, vei putea sa faci fara niciun fel de probleme un rezumat al romanului, vei putea sa caracterizez si sa analizezi anumite elemente ale satului ardelean si vei putea sa o caracterizezi pe Mara.

Daca vrei succes maxim, este bine sa rezolvi cel putin 10-15 subiecte majore ce tin de acest roman si sa le intelegi cat se poate de bine. Desi poate sa ocupe destul de mult timp, aceste actiuni ofera o garantie in ceea ce priveste succesul la examene.


© 2008 - 2016 ReferateRomana.ro